Wspieraj Fundację

Każdy gest dobrej woli, w postaci pomocnego czynu jak i darowizny o dowolnej wysokości, będzie dla nas wsparciem. Zachęcamy Państwa do dołożenia swojej cegiełki w działalność Fundacji Memento poprzez:

1% podatku na Fundację Memento
Wreszcie Fundacja Memento może od roku 2015, jako Organizacja Pożytku Publicznego pozyskiwać 1% z rozliczeń PIT. Ten 1% jest bardzo ważny i znaczący dla pomocy w budowie Oddziału Późnej Rehabilitacji. Prosimy o przekazywanie przy rozliczaniu się z Urzędem Skarbowym swojego 1% podając nasz nr KRS: 0000279090.

Wolontariat
Zapraszamy wszystkie osoby, które chciałyby zaangażować się w życie Fundacji poprzez wolontariat. Niezależnie od tego, co ktoś potrafi  i czym się zajmuje – jeśli tylko zechce poświęcić swój czas i wspólnie z nami zrobić coś dobrego, jego pomoc będzie bezcenna.

Poszukujemy:
•    osób z umiejętnościami remontowania wnętrz,
•    osób pomocnych w tłumaczeniu tekstów na język angielski, niemiecki,
•    pomocy w pisaniu projektów,
•    osób z umiejętnością redagowania tekstów i notatek z przeznaczeniem dla kontaktu z mediami,
•    osób z umiejętnościami marketingowymi do tworzenia plakatów i ulotek,
•    osób dających wsparcie w pozyskiwaniu partnerów / sponsorów,
•    osób chcących zrobić coś dobrego dla drugiej osoby,

Jeśli jesteś tą osobą, która czuje, że może pomóc naszej organizacji i jej podopiecznym skontaktuj się z nami

Darowizny
Jak każda Fundacja, działamy dzięki wsparciu ludzi dobrej woli.  Możemy realizować swoje cele pod warunkiem otrzymania pomocy finansowej od sponsorów i darczyńców.
Zachęcamy do dokonywania darowizny na rzecz Fundacji Memento. Każda kwota daje możliwość niesienia pomocy naszym podopiecznym.

Jeśli zechcieliby Państwo wesprzeć nas finansowo, prosimy o dokonanie przelewu na konto nr:
80 1030 0019 0109 8530 0045 2158 (Bank Handlowy w Warszawie S.A.)
wpisując w tytule przelewu: DAROWIZNA NA RZECZ FUNDACJI MEMENTO