Ludzie fundacji

Zarząd Fundacji Memento tworzą osoby związane z organizacją od początku jej istnienia. Będąc jednocześnie pracownikami placówek medycznych nieustannie niosą pomoc osobom uzależnionym oraz potrzebującym pomocy.

LUDZIE FUNDACJI

Agnieszka Nagórka, Prezes Zarządu

Dyrygent symfoniczno-operowy, Absolwentka Akademii Muzycznej im. Fryderyka Chopina w Warszawie w klasie dyrygentury prof. Antoniego Wita. Wykładowca na Akademii Muzycznej im. I.J. Paderewskiego w Poznaniu laureatka II nagrody w Konkursie Dyrygentów Operowych „Luigi Mancinelli” w Orvieto

lek. med. Maciej Frąckowiak

Pełnomocnik ds. zdrowia lekarzy, lekarzy dentystów w Wielkopolskiej Izbie Lekarskiej w Poznaniu, Kierownik Poradni Leczenia Uzależnień w Poznaniu, Absolwent wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, specjalizacja - onkolog radioterapeuta. Wieloletni pracownik Centrum Medycznego w Śremie. Prywatnie miłośnik sztuki i muzyki poważnej. Każda wolna chwilę stara się spędzać aktywnie wyjeżdżając „po za miasto”.

Elżbieta Waluch

Absolwentka Wydziału Pedagogicznego i Artystycznego Uniwersytetu Humanistyczno-Przyrodniczego w Kielcach, specjalizacja resocjalizacja i profilaktyka społeczna. Jako certyfikowany specjalista terapii uzależnień od kilkunastu lat niesie pomoc osobom uzależnionym i członkom ich rodzin. Wieloletni pracownik Zakładu Lecznictwa Odwykowego w Czarnym Borze na stanowisku specjalisty psychoterapii uzależnień (2000 – 2011). Jednocześnie w latach 2003 – 2011 z wieloma sukcesami zawodowymi pełniła funkcję koordynatora punktu konsultacyjnego oraz grupy terapeutycznej dla osób uzależnionych w Lubawce. Od roku 2012 związana z NZOZ MAFRO-MED. jako certyfikowany specjalista psychoterapii uzależnień.

dr n. med. Paweł Skrzywanek

Świetny fachowiec, a przede wszystkim człowiek otwarty i wyrozumiały na krzywdę oraz cierpienie drugiej osoby. Absolwent wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, specjalizacja radiolog i radiolog interwencyjny. Obecnie pracownik Katedry Radiologii, I-go zakładu radiologii ogólnej Akademii Medycznej w Poznaniu.

lek med. Marcin Gil

Absolwent Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, specjalizacja: ortopeda. Wieloletni pracownik Wielospecjalistycznego Szpitala Miejskiego w Poznaniu im. Józefa Strusia, Katedry Chirurgii urazowej. Uznany specjalista, człowiek o wielkim sercu i oddaniu dla pacjentów. Nie jest obojętny na krzywdę drugiej osoby.

Anna Lemańska

Mariola Rybacka, księgowa fundacji