Książka „Reset” wspierana przez artystów

19 listopada 2013

Mamy przyjemność zaprosić Państwa na wieczór autorski i promocję książki doktora Macieja Frąckowiaka pod tytułem „ Reset", który będzie odbywał się w miejscu tak niezwykłym, jakim jest dla miasta Poznania Świątynia Książki czyli Biblioteka Raczyńskich dnia 22 listopada o godzinie 18:00 sala nr 1.

W tym szczególnym dniu autor książki będzie wspierany przez znakomitych muzyków i artystę sceny polskiego filmu.

kbujakiewiczPatronem książki oraz akcji charytatywnej jaką jest zbiórka pieniędzy na rzecz uruchomienia oddziału późnej rehabilitacji została Katarzyna Bujakiewicz jedna z najpopularniejszych aktorek młodego pokolenia. Kasia od 4 lat działa aktywnie w Drużynie Szpiku, jest jej ambasadorem, uczestniczy w edukacyjnych spotkaniach i odwiedza chore dzieci na oddziałach onkologicznych, a dodatkowa wspiera działalność naszej Fundacji.

Kasia popiera naszą inicjatywę utworzenia oddziału, który będzie finansowany ze zbiórki pieniędzy zorganizowanej podczas wieczoru autorskiego oraz z dochodu uzyskanego ze sprzedaży książki.

Podczas wieczoru autorskiego będziemy mieli przyjemność usłyszeć muzykę klasyczną w wykonaniu:

sonoreTrio Smyczkowe „SONORE", w składzie, który tworzą studenci i absolwenci Akademii Muzycznej im. I. J. Paderewskiego w Poznaniu pod przewodnictwem Kingi Waleńskiej.

Są to utalentowani muzycy, którzy współpracowali z :

- Filharmonią Gorzowską,
- Filharmonią Poznańską,
- Teatrem Wielkim im. Stanisława Moniuszki w Poznaniu,
- Poznańską Orkiestrą l'Autunno,
                                                            - Baltic Neopolis Orchestrą,

cecyliaMuzyka klasyczna w wykonaniu Cecylii Matysik-Ignyś, absolwentki klasy harfy Akademii Muzycznej im. I.J. Paderewskiego w Poznaniu. Oprócz solowych koncertów oraz mini-recitali na harfie, współpracuje z wieloma profesjonalnymi muzykami grając w duetach, zespołach kameralnych oraz orkiestrach polskich i zagranicznych.
Uczy gry na harfie w Poznańskiej Ogólnokształcącej Szkole Muzycznej Ist. nr1 im. H. Wieniawskiego, Poznańskiej Ogólnokształcącej Szkole Muzycznej IIst. im. M. Karłowicza oraz w Katedralnej Ogólnokształcącej Szkole Muzycznej Ist. w Poznaniu."

Uzyskany dochód ze sprzedaży książki zostanie przeznaczony na szczytny cel, jaki obrał dr Maciej Frąckowiak, a mianowicie utworzenie i wyposażenie oddziału późnej rehabilitacji wraz z zespołem poradni specjalistycznych, gdzie pacjenci będą leczeni w komfortowych warunkach i pod opieką specjalistów. Autor książki chce wyrównać szanse pacjentów, dlatego oddział będzie dostępny dla wszystkich, niezależnie od sytuacji materialnej, czy pozycji społecznej.

Ten szczytny cel będzie dodatkowo wspierany zbiórką publiczną, która rozpocznie się w dniu wieczoru autorskiego i będzie trwała dwanaście miesięcy, realizowana poprzez dobrowolne ofiary, zakup cegiełek o nominale 20pln lub wpłaty na konto 39 1030 0019 0109 8503 3000 5066 w tytule umieszczając "oddział późnej rehabilitacji".

Dzięki wsparciu wszystkich osób wspólnie zbudujemy przyszłość która odmieni życie wielu ludzi