Książka „Reset” - wieczór autorski

18 października 2013

Fundacja Memento serdecznie poleca nową pozycję w kategorii poradników pt „Reset”, której autorem jest dr Maciej Frąckowiak. Jednocześnie informujemy wszystkich czytelników, iż 22 listopada 2013r w Bibliotece Raczyńskich w Poznaniu odbędzie się wieczór autorski, promujący wydanie książki.

Serdecznie zapraszamy w tym wyjątkowym dniu wszystkie osoby chcące poznać kuluary powstawania książki, jak i  inspirację autora do jej napisania.

reset okladka

Autor książki dr Maciej Frąckowiak przeszedł w 2001 roku wypadek, w wyniku którego doznał bardzo poważny uraz czaszkowo – mózgowy. Znajdował się w śpiączce, a wszystkie funkcje życiowe organizmu podtrzymywała aparatura medyczna.

Mimo tak dramatycznej sytuacji, po pięciu latach intensywnej rehabilitacji, wspartej niezwykła konsekwencją i optymizmem, zdołał wrócić do zawodu, zdobył kolejną specjalizację lekarską i napisał pracę doktorską.

O tym, o wychodzeniu z kryzysu, woli życia, radzeniu sobie z problemami niepełnosprawności jest ta książka.  „ Książka, która – jak napisał we wstępie Prof. Dr hab. n. med. Jerzy T. Marcinkowski – budzi nadzieję, pokazując, że nawet po ciężkim urazie, z niemalże beznadziejnym rokowaniem klinicznym, można nie tylko wyjść ale i osiągnąć sukces zawodowy oraz naukowy. (…) Czytelnik, poprzez przykład doktora Macieja Frąckowiaka, może dostrzec rodzaj drogowskazu, czy też  „ mapy wychodzenia z kryzysu”, z sytuacji wyglądającej pierwotnie na beznadziejną.”

Książkę można zakupić również w biurze Fundacji  - tel. 781 458 070